Zoeken
Translate this page

Kaart installeren op de zūmo 660

Omdat de City Navigator-kaart steeds groter wordt is deze niet meer eenvoudig op je zūmo 660 te zetten. Je kunt wel regio's kiezen, maar als je een gebied nodig hebt dat in meerdere regio's ligt wordt 't lastig. Met het volgende stappenplan en de tool op deze pagina is het vrij eenvoudig om de hele EU-kaart op je toestel te krijgen zonder dubbele kaartsegmenten. Benodigdheden: Daarnaast heb je de volgende programma's nodig: Stappenplan:
 1. Zorg dat Windows alle extensies laat zien! Als er bij sommige bestanden wel een extensie staat en bij andere niet, zorgt dat voor verwarring.
 2. Installeer eerst met Garmin Express één willekeurige regio op je toestel (neem een kleine; kost minder tijd) en laat Express tegelijkertijd de kaart op je computer installeren.
 3. Express installeert naast de kaart ook andere, nuttige bestanden. De kaart zelf moet echter weer verwijderd worden van het toestel om conflicten te vermijden. Doe dit met JaVaWa Device Manager. Op de Mac met een recent OS werkt dat helaas niet meer; verwijder met Finder het bestand gmapprom.img dat in de map Garmin staat.
 4. Kopieer het bestand GarminDevice.xml van je zūmo 660 naar je Bureaublad; dat bestand staat in de map Garmin.
 5. Koppel de zūmo 660 los.
 6. Start BaseCamp op en controleer of de nieuwe kaart ontgrendeld is (heel soms gaat dat mis; in dat geval stap 2 herhalen). Sluit BaseCamp daarna weer af.
 7. Doe de SD-kaart in een kaartlezer, maak daarop de map Garmin aan (als die er nog niet is).
 8. Open met onderstaande knop het bestand GarminDevice.xml; de tool modificeert het waarna je het meteen kunt downloaden.
 9. Zet dit nieuwe bestand op de SD-kaart in de map Garmin (pas indien nodig de naam van het bestand aan naar GarminDevice.xml).
 10. Start nu Garmin MapInstall. Als het goed is kun je de kaart nu gewoon aanvinken in de lijst; laat MapInstall vervolgens de kaart installeren.
 11. Als MapInstall klaar is staan nu in de map Garmin de volgende bestanden:
  1. City Navigator Europe NT 2023.1 2.img
  2. City Navigator Europe NT 2023.1.img
  3. GarminDevice.xml
  4. Een of meerdere bestanden met de extensie .gma
  N.B. de namen van het eerste en tweede bestand kunnen ook anders zijn, afhankelijk van de kaartversie.
 12. Verander de naam van het eerste bestand naar gmapsupp.img
 13. Verander de naam van het tweede bestand naar gmapsup1.img (let op! de laatste 'p' vervangen door '1').
 14. Verwijder het bestand GarminDevice.xml van de SD-kaart (bewaar eventueel een kopie op je PC voor de volgende keer).
 15. Laat de .gma-bestanden staan, hier hoeft verder niets mee gedaan te worden.
 16. Haal de SD-kaart uit de kaartlezer en stop die in de zūmo 660. Start 'm op; als het goed is heb je nu de hele kaart tot je beschikking.
Modificeer GarminDevice.xml
Laatste wijziging: 28-05-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact