Zoeken
Translate this page

Te koop: Triumph 3 TA

Dit is een van de motoren die het Nederlandse leger in 1967 aangeschaft heeft. Cilinderinhoud 350 cc, 18,5 pk. Het is geen snelheidsmonster, maar tovert wel een grote grijns op je gezicht.

In ons bezit sinds 1998. De originele leren tassen zitten erbij. Het motorblok is ca. twintig jaar geleden uit elkaar gehaald en de relevante onderdelen zijn weggebracht voor revisie. Daarbij zijn de cilinders gehoond en klepzittingen gefreesd en de volgende onderdelen nieuw aangebracht:

Daarnaast zijn de volgende nieuwe onderdelen aanwezig:

Met het in elkaar zetten is een aanvang gemaakt, maar omdat de krukaslagers nog niet goed op hun plaats zitten kan de krukkast nog niet dicht. Bij gebrek aan juist gereedschap is het werk gestaakt...

Alle onderdelen zijn aanwezig, de kleinere delen zijn netjes gegroepeerd in plastic zakjes.

Aan het rijwielgedeelte is niets gedaan, dat was destijds niet nodig. In die twintig jaar is het schuimrubber van het zadel wel enigszins weggeteerd, dat zal vervangen moeten worden. Idem de banden, hoewel het profiel nog heel goed is en de banden geen scheuren vertonen zijn ze inmiddels zo oud dat het niet verstandig is om daarmee te gaan rijden. De motor en de onderdelen zijn al die tijd warm en droog opgeslagen.
De motor is nog helemaal compleet, inclusief valbeugel, carterbeschermingsplaat en alle andere onderdelen die niet op de foto's staan.

Het elektrisch systeem van deze motor is omgebouwd naar 12V. Er zit een uitgebreid werkplaatshandboek bij, de afzonderlijke pagina's zitten in insteekhoezen waardoor ze niet vies worden door olie en smeer.

Het is zonde om zo'n eeuwig durend project te laten staan, het wordt tijd dat hij verhuist naar iemand die het wat daadkrachtiger aanpakt...

Vraagprijs: € 2.500

Meer info? Stuur een e-mail naar: E-mailadres

Klik de onderstaande foto's aan om ze groter weer te geven.


Laatste wijziging: 28-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact