Zoeken
Translate this page
English Deutsch

Trip-reparatie

Welk probleem lost deze tool op?

Als je afwijkt van een route zal de zūmo XT je terug proberen te brengen naar het punt waar je van de route afweek, zelfs als herberekenen naar het volgende routepunt sneller zou zijn. Dit gaat door tot je de route weer nadert op ongeveer 1 à 2 km. Vaak zal de zūmo XT U-bochten voorstellen. Vandaar de Engelse afkorting RUT, die staat voor Repeated U-Turns. Wat zoveel betekent als "Herhaaldelijke U-bochten".

De meeste mensen beschouwen Repeated U-Turns als een probleem en zouden herberekenen naar het volgende routepunt verkiezen, als dat sneller is.
Als je U-bochten vermijden aanvinkt, zal het gedrag van de zūmo XT lichtelijk veranderen, maar zal nog steeds niet herberekenen naar het volgende routepunt.

Achtergrondinformatie

Meerdere uitgevoerde testen wijzen uit dat, als een reis gemaakt is op de zūmo XT zelf, er wordt herberekend naar het volgende routepunt. Als een reis geïmporteerd is uit een externe planner, zoals Basecamp of MyRoute app, zullen U-bochten voorgesteld worden. Je kunt dit controleren door de Reisplanner te openen, reizen zullen of onder "Opgeslagen reizen", of onder "Geïmporteerde reizen" getoond worden.

Trip planner

Wat doet deze tool om het probleem op te lossen?

Alle reizen in de Reisplanner worden opgeslagen in Internal storage/.System/Trips als nnnnnnnn.trip bestanden. In deze bestanden bevindt zich een vlag genaamd "mImported" die bepaalt of een bestand onder "Opgeslagen", of onder "Geïmporteerd" getoond wordt. Het veranderen van deze vlag naar de waarde "00" zal er toe leiden dat de reis onder "Opgeslagen" getoond wordt. En niet alleen wordt het getoond onder "Opgeslagen", het zal zich ook gedragen als een opgeslagen reis. Dat betekent dat er niet meer gevraagd wordt om U-bochten, maar zal herberekenen naar het volgende routepunt. Natuurlijk als een U-bocht sneller zou zijn, wordt daar om gevraagd.

Hoe moet ik het gebruiken?

Opmerkingen

Credits en inspiratie

Dank aan alle leden van het Zumo Users Forum die hieraan bijgedragen hebben. Tevens kun je meer info vinden via deze link.

De tool is geïnspireerd op een Java programma gemaakt door FrankB.

Trip-bestand laden

Laatste wijziging: 29-08-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact