Zoeken

Toestel-info

Onderwerpen in deze categorie:

Week Number Rollover
Week Number Rollover

Aangepaste waypointsymbolen
Aangepaste waypointsymbolen gebruiken op je toestel

Symbool voor viapunten
Verander de blauwe speld bij viapunten in een route in een klein, onopvallend puntje.

Backup van je toestel maken
Het maken van een backup van je Garmin is ontzettend belangrijk; en wel liefst zo snel mogelijk.

Garmin handleidingen
Voor een aantal Garmin-toestellen vind je hier een directe link naar de Nederlandstalige handleiding.

Geocache-foto's
Foto's toevoegen aan je geocaches

Limieten outdoortoestellen
Voor elk toestel gelden limieten aan het aantal items wat je erop kunt zetten. Op deze pagina zijn de limieten voor de meest gangbare outdoortoestellen opgenomen.

Communicatie met de nieuwe zūmo's en nüvi's
De nieuwe zūmo's (340/350) en nüvi's maken standaard geen verbinding meer in USB-massaopslag-modus, maar via het MTP-protocol. Hierdoor kunnen programma's als Garmin MapSource en JaVaWa Device Manager niet communiceren met het toestel. Gelukkig kan er bij deze toestellen wel overgeschakeld worden naar de USB-massaopslag-modus.

Lambert-coördinaten invoeren
Waar in de meeste outdoortoestellen wel een optie hebben om RD-coördinaten te gebruiken, is dat niet het geval voor de in België gebruikte Lambert 72 of Lambert 2008 coördinaten. Gelukkig is het bij deze toestellen doorgaans wel mogelijk om een eigen instelling te definiëren.

Software van Garmin
Oude versies software van Garmin

Toestel doet het niet meer...
Het kan gebeuren dat je toestel het ineens niet meer doet: je zet 'm aan, maar vervolgens gaat hij weer vanzelf uit. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar is gelukkig meestal wel op te lossen.

Voertuigaanwijzers
Als je behoefte hebt aan meer functionele aanwijzers kun je hier een set downloaden.

Waypointsymbolen
In BaseCamp heb je de keuze uit 254 verschillende waypointsymbolen, maar de toestellen ondersteunen ze niet allemaal. De outdoortoestellen hebben de breedste ondersteuning (de Montana en de Oregon x50 kunnen dezelfde symbolen weergeven; 145 in totaal), de zūmo 550 al een stuk minder (85) en de huidige lijn van zūmo's en nüvi's slechts 32.

POImaker-sjablonen
Met behulp van een spreadsheetprogramma zoals Excel kun je snel CSV-bestanden maken die Garmin POI Loader kan converteren naar een POI-bestand, maar er zijn wel beperkingen.

Copyright © 2008-2021 JaVaWa | voorwaarden | contact