Zoeken
Translate this page

Deze online tool is ondergebracht op een aparte pagina: https://geo.javawa.nl/routefilter/

Route- & trackfilter

Een outdoor Garmin kan berekende routes inladen, maar alleen als de kaart waarop ze gemaakt zijn exact overeenkomt met de kaart in het toestel. Dit gaat regelmatig mis, met als gevolg een route in de vorm van een spinnenweb. Een ander probleem is het maximum aantal punten: voor een route op een outdoortoestel is dat 50. Dit gaat regelmatig mis met routes van een externe bron. Verder zijn heel veel aangeboden routes eigenlijk tracks, waardoor je geen routeaanwijzingen zult krijgen. Tenslotte geldt er ook een beperking aan tracks, die mogen maximaal 10.000 (of bij sommige toestellen 20.000; bij heel oude zijn het er maximaal 500) punten bevatten.

Voor het oplossen van al die problemen is deze tool gemaakt: hiermee kun je het aantal punten in routes en tracks filteren, en je kunt ze converteren naar het andere type.

Bij de conversie naar een route krijg je altijd een directe route. Deze bestaat uit een aantal viapunten met daartussen rechte lijnen. Je toestel zal deze omrekenen naar een route die via de wegen loopt. Er kunnen afwijkingen ontstaan, afhankelijk van de lengte van de route en het aantal punten.
Toch kan met een zorgvuldige plaatsing van de viapunten een zeer acceptabel resultaat verkregen worden, mits de route niet al te lang is. Als navigatieaanwijzingen wenselijk zijn is dit de aangewezen methode. In het andere geval heeft een track de voorkeur; die mag immers veel meer punten bevatten.

Bij deze tool kun je naast het automatisch filteren ook zelf nog wat sturen door viapunten te verwijderen of nieuwe toe te voegen.

Laatste wijziging: 06-10-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact