Zoeken
Translate this page
← Quest 2StreetPilot →

Garmin Rino 120

Geïntroduceerd in 2002

Rino 120

De Rino 120 is een GPS-toestel gecombineerd met een portofoon. Je kunt hiermee met elkaar communiceren, maar ook met een druk op de knop je eigen positie doorgeven. Het toestel heeft een vierkant monochroom scherm en doet qua interface denken aan de eerste eTrex-reeks zoals de Vista. Er zitten vijf knoppen op waarvan er drie gebruikt worden voor de portofoon, een voor het zoomen met een schuifbalk en een paginaknop. Daarnaast zit er een "joystick" op voor navigatie in de menu's. Er kan een kaart op, daarvoor is 8 MB beschikbaar.
Voor het uitwisselen is een seriële kabel benodigd met een afwijkend formaat stekker. De Rino werkt in tegenstelling tot de andere apparaten met een vergelijkbaar formaat niet met twee, maar met drie AA-batterijen. Hierdoor heeft het batterijklepje een uitstulping gekregen, waardoor het toestel niet vlak neer te leggen is. Opvallend genoeg heeft dit model geen bevestigingspunt voor een polsbandje, die wordt dan vaak aan het ringetje van het batterijdeksel of aan het rubber tussenstuk van de antennes gemaakt. Beide plaatsen zijn echter niet daarvoor geschikt (is ook te zien aan de antenne van dit exemplaar).

Het toestel gebruikt frequenties die alleen toegestaan zijn in de Verenigde Staten, in Canada en in een aantal Zuid-Amerikaanse landen. Hier mogen ze dus niet gebruikt worden (netzomin als de Astro 320), daardoor zijn ze hier vrij zeldzaam. Ik kreeg twee exemplaren van de Rino 120, maar een daarvan heeft de tand des tijds niet goed doorstaan en werkt niet meer. De zendfunctie uitproberen lukt dus niet...

Handleiding Rino 120

Specificaties

Rino 120

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← Quest 2StreetPilot →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact