Zoeken
Translate this page
English

Kaartprojectie instellen op de Mac

Eén van de functies van JaVaWa GMTK en van JaVaWa Device Manager is het aanpassen van de projectiehoek van een kaart. Omdat beide programma's 32-bits zijn draaien deze niet meer op MacOS Catalina en nieuwer, kunnen gebruikers van die systemen de kaartprojectiehoek niet meer aanpassen. Met het hieronder te downloaden programma "SetProjectionAngle" is dit probleem op te lossen.
Het vergt wel wat handwerk, je moet namelijk eerst zelf de juiste parameters achterhalen. De procedures zijn voor kaarten die op je Mac staan (in het gmap-formaat) anders dan voor de kaarten die op je toestel staan (in het img-formaat). Hieronder worden ze beschreven.

Kaarten op de Mac

Kaarten op het toestel

De projectiehoek kan gereset worden door de waarde -1 in te vullen.

N.B. SetProjectionAngle heeft de bevoegdheid nodig om Apple events naar System Events te sturen. De toestemming wordt gevraagd als je het programma voor de eerste keer uitvoert. Mocht je per ongeluk "Nee" geantwoord hebben, open dan "Systeemvoorkeuren" > "Beveiliging en privacy" > "Privacy". Selecteer "Automatisering" en zet een vinkje voor "System events" onder "SetProjectionAngle".

Download SetProjectionAngle voor MacOS

SetProjectionAngle is een 64-bit programma.

Laatste wijziging: 05-06-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact