Zoeken
Translate this page

Opstarttekst nüvi's en zūmo's wijzigen

Met deze tool kun je bij een "automotive" toestel de opstarttekst aanpassen. In principe werkt het met elke zūmo, nüvi, Drive, dēzl, Camper en BMW Navigator (met uitzondering van de BMW Navigator Adventure).
Het werkt niet bij sport- of outdoortoestellen.

Je kunt bijvoorbeeld je (mobiele) telefoonnummer toevoegen. Handig voor de eerlijke vinder in geval van verlies, maar ook als je met meerdere GPS-bezitters bij elkaar bent en het even niet meer duidelijk is wie welk toestel heeft...

Hoe werkt het?

Ga met de Verkenner/Finder naar je toestel, blader naar de map Text of Garmin/Text (afhankelijk van toestel) en kopieer het juiste bestand naar je computer.
Welk bestand de juiste is hangt af van het toestel, het kan een van de volgende drie zijn:
(je hoeft niet te kiezen, op het toestel staat altijd maar één van de drie)

Upload dit bestand via de knop hieronder, en je krijgt een tekstvak waarin je de opstarttekst geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt ook de titel en de tekst op de "Akkoord"-knop wijzigen.
Klik daarna op de knop "Aangepast bestand downloaden", controleer voor de zekerheid of het nieuwe bestand ongeveer even groot is als de oude en kopieer het daarna naar je toestel (uiteraard weer in de map waar het originele bestand vandaan kwam).
Start het toestel opnieuw (het kan zijn dat het nodig is om het opnieuw opstarten een keertje te herhalen) en bekijk het resultaat.

N.B. Maak altijd eerst een backup van het bestand voordat je het gaat wijzigen!

Taalbestand laden
Laatste wijziging: 24-03-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact