Zoeken
Translate this page

MapSource en kaarten verwijderen

Als MapSource het niet meer doet kun je op Hèt GPS Forum op zoek gaan naar een oplossing, maar soms is het gewoon het makkelijkst om alles te verwijderen en opnieuw te installeren.

Afhankelijk van welke kaarten je hebt, dien je twee stappen te doorlopen:

Stap 1

Als je bijvoorbeeld City Navigator kaarten van 2009 of nieuwer hebt, dan worden er geen registerverwijzingen gebruikt, maar staan de kaarten op een vaste plaats. Het verwijderen van de kaarten is dan voldoende om ze te de-installeren.
De plaats waar de kaarten staan is afhankelijk van het besturingssysteem: Per kaart staat er dan een map met de extensie .gmap; uit de naam van de map blijkt duidelijk om welke kaart het gaat. Als je deze gmap-map verwijdert, is de kaart weg.

Het kan zijn dat deze mappen niet zichtbaar zijn op je PC. In dat geval moet je even wat instellingen met betrekking tot de zichtbaarheid van bestanden aanpassen.

Stap 2

Vervolgens verwijder je de kaarten die wel gebruik maken van registerverwijzingen, en alle instellingen van MapSource zelf. Dit kun je doen met een batch-file die je hier kunt downloaden.
Controleer eerst of je nog over alle benodigde DVD's/CD-ROM's beschikt, want het proces is onomkeerbaar!

Download hier de batchfile:GarminClean.cmd
of dit zip-bestand als je browser moeilijk doet:GarminClean.zip

Dubbelklik op de batch-file en lees de instructies. De unlockcodes worden bewaard in het bestand unlockcodes.reg, en na het opschonen weer teruggezet.

Onder Vista en nieuwere versies van Windows moet de batchfile als administrator uitgevoerd worden.

Laatste wijziging: 05-11-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact