Zoeken
Translate this page

MapSource installeren

Stel je hebt OpenStreetMap kaarten op je PC geïnstalleerd en je wilt ze op je Garmin zetten en op je PC gebruiken voor het maken van routes e.d.
MapSource is uitermate geschikt daarvoor, maar als je het downloadt van de site van Garmin en het probeert te installeren kom je erachter dat dat niet lukt. Wat je gedownload hebt is namelijk een update-versie.
Nu vereist het gebruik van MapSource dat je eerst een product aanschaft waar het bijgeleverd wordt, maar er zijn meerdere manieren om dat te omzeilen:

De derde optie laat zien dat het installatieprogramma niet zozeer controleert of er daadwerkelijk een oudere versie van MapSource aanwezig is, maar alleen controleert of er een bepaalde verwijzing in het Windows-register voorkomt welke ook door andere Garmin-programma's aangebracht wordt.

Nu, dit kun je ook realiseren zonder eerst BaseCamp te installeren, namelijk met behulp van een eenvoudige batchfile. Even uitvoeren; daarna kun je MapSource installeren.

Download hier de batchfile:MSInstallPrep.cmd
of dit zip-bestand als je browser moeilijk doet:MSInstallPrep.zip

Onder Vista en nieuwer moet de batchfile als administrator uitgevoerd worden.

Strikt genomen is dit niet helemaal volgens de regels, maar omdat Garmin al hun andere programma's wel gewoon gratis beschikbaar stelt, zie ik hier niet zoveel problemen in.
Sterker nog, zelfs Garmin suggereert de optie BaseCamp > MapSource (zij het niet officieel).

Copyright © 2008-2023 JaVaWa | voorwaarden | contact