Zoeken
Translate this page

MapSource conversie voor zūmo 3xx, en 59x

De nieuwe zūmo's 3xx en 59x hebben nogal wat problemen met MapSource. Ten eerste herkent MapSource het toestel niet. Dit is nog wel op te lossen door je routes in een GPX-bestand op te slaan en die met de Verkenner op het toestel te zetten, of door een systeeminstelling op de zūmo te wijzigen.

Het tweede probleem is wat ernstiger: bij een MapSource-route wil de zūmo erg graag alle viapunten langs, en routes met meer dan 30 viapunten worden niet altijd goed overgenomen door het toestel.

Is dit dan het einde voor MapSource, en moeten we nu toch echt allemaal over naar BaseCamp? Welnee, problemen zijn er om opgelost te worden. Voor het eerste probleem kun je hierboven een link vinden, en voor het tweede probleem vind je op deze pagina een oplossing in de vorm van een online conversie-tool.

Hoe werkt het?

Maak je route(s) met MapSource, en kies daarna voor 'Bestand > 'Opslaan als'. Selecteer onderin het dialoogvenster het bestandsformaat GPX en sla het bestand op.
Kies nu hieronder het zojuist gemaakte GPX-bestand en (optioneel) pas de instellingen aan. Deze instellingen zijn hetzelfde als die je in BaseCamp kunt kiezen bij de activiteiten. De reden dat je ze zelf moet kiezen is dat MapSource ze niet in het bestand opslaat; BaseCamp wél.
In de meeste gevallen zullen de standaardwaarden afdoende zijn.

Bij het converteren krijgen alle viapunten standaard het 'geen waarschuwing' kenmerk (behalve het eerste en het laatste natuurlijk); als er echter een waypoint in de route is opgenomen, dan wordt die wél aangekondigd (ook als je de waypoints achterwege laat uit het uitvoerbestand). Dit kun je overigens uitschakelen.
Als je waypoints hebt opgenomen in je route zal MapSource deze ook opslaan in het GPX-bestand, maar ze zijn niet noodzakelijk voor het volgen van de route; standaard zullen de waypoints weggelaten worden uit het geconverteerde bestand. Ook dit kun je aanpassen.

GPX-bestand laden
:
:
:
bij waypoints in de route de bijbehorende viapunten zichtbaar houden
 
Laatste wijziging: 12-11-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact