Zoeken
Translate this page
← Montana 600nüvi 350 →

Garmin Monterra

Geïntroduceerd in 2013

Monterra

De Monterra is een toestel wat op Android draait. Naast de standaard Garmin navigatie-applicaties kun je er allerlei Android apps op installeren. Het is vergelijkbaar met een Android-smartphone, alleen kun je er niet mee bellen...

Qua formaat komt de Monterra overeen met de Montana 6xx-reeks. Waar de Montana een drukgevoelig scherm heeft, bezit de Monterra een capacitief scherm (vergelijkbaar met smartphones).
Het toestel is zodanig ontworpen dat hij zuinig met energie omgaat en lang meegaat op de lithium-ion accu of drie AA-batterijen. Er zit een camera in, drie-assig elektronisch kompas en barometrische hoogtemeter. Het toestel is waterdicht.

Het idee achter een min of meer standaard Android toestel klinkt goed, maar valt in de praktijk toch tegen. De ervaringen van gebruikers zijn wisselend en het toestel was verre van succesvol. Garmin is vrij snel gestopt met het updaten van het besturingssysteem waardoor er een inmiddels zeer verouderd Android systeem op staat. Google is gestopt met de ondersteuning van deze Android versie in de Play Store, en de meeste Google apps werken niet meer omdat ze te verouderd zijn. Installeren van andere apps kan alleen nog via "sideloading".
De Monterra past in het rijtje met niet bepaald succesvolle experimenten met andere platforms zoals de iQue en de nüviphone.
Desalniettemin (of misschien juist daarom) is het een interessante aanvulling op de Garmin collectie.

Handleiding Monterra

Specificaties

Monterra

Master reset procedure

Er zijn twee resetmethoden. Bij de eerste worden alleen de Garmin apps gereset, kaarten en GPX-bestanden blijven behouden.
Bij de tweede (niet aanbevolen) methode wordt alles gereset naar fabrieksinstellingen; alle kaarten, bestanden en bijgeplaatste apps worden gewist.

Reset Garmin apps

Reset hele systeem

Laatste wijziging: 08-02-2024
← Montana 600nüvi 350 →
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact