Zoeken

MapSource

Onderwerpen in deze categorie:

Kaartprojectie
Iedereen die al een tijdje werkt met MapSource moet het opgevallen zijn dat met name de City Navigator-kaart nogal uitgerekt is in de breedte.

Kaarten verzenden naar harde schijf
Verzend je kaarten met MapSource of MapInstall naar een map op de harde schijf i.p.v. naar het toestel.

MapSource installeren
MapSource installeren zonder een oudere versie op je PC te hebben.

Symbool voor viapunten
In MapSource kun je het gebruikte symbool voor viapunten in routes niet wijzigen bij de instellingen. Toch is daar een oplossing voor.

Kaarten met hoogtemodellen gebruiken in MapSource 6.13.7
Diverse nieuwe kaarten voorzien van een hoogtemodel laten MapSource 6.13.7 crashen.

nRoute en City Navigator
Met het programma nRoute van Garmin kun je navigeren met behulp van een laptop met daaraan een compatibele GPS gekoppeld. nRoute wordt niet meer ondersteund door Garmin en werkt daardoor niet zomaar met de nieuwste kaarten (o.a. City Navigator Europe NT 2009 en nieuwer). Dit is op te lossen, evenals het bijkomende probleem van de ontbrekende kaartkleuren.

MapSource en kaarten verwijderen
Als MapSource het niet meer doet kun je wel op zoek gaan naar een oplossing, maar soms is het gewoon het makkelijkst om alles te verwijderen en opnieuw te installeren.

Opslaan als GPX (6.13.7)
Als je in MapSource 6.13.7 een bestand op wilt slaan als GPX dan vult de Nederlandstalige versie niet automatisch de extensie gpx in zoals het hoort, maar een punt. Naast dat het gewoon irritant is, schept het voor gebruikers met minder ervaring vaak verwarring.

Copyright © 2008-2021 JaVaWa | voorwaarden | contact