Zoeken
Translate this page
English Deutsch Français

De ontwikkeling en ondersteuning van dit programma is gestopt!
Het kan wel nog steeds gedownload worden, zie onderaan pagina.

MapReverseConverter

Kaarten, om te beginnen met City Navigator Europe NT 2009 en de nüMaps Lifetime updates hiervan, zullen steeds meer in het nieuwe formaat geleverd worden, welke niet compatibel is met MapSource 6.13.7 (en ouder), of nRoute.

Met MapReverseConverter kunnen deze kaarten geconverteerd worden naar het oude formaat. Het is slechts een kwestie van de te converteren kaarten selecteren, en waar je de kaarten wilt laten neerzetten. Het programma doet de rest.

De geconverteerde kaarten kunnen niet via 'Software' in het Configuratiescherm van Windows gedeïnstalleerd worden, maar ze laten zich eenvoudig verwijderen met JaVaWa GMTK; net als de originele kaarten die alleen met MapSource 6.14.1 of 6.15.3 werken.

Noot voor de gebruikers van JaVaWa GMTK: na het converteren heb je nu twee kaarten met hetzelfde ID; JaVaWa GMTK zal deze als fout markeren (het hebben van kaarten met hetzelfde ID is doorgaans een probleem, al lijkt het er vooralsnog op dat het hebben van twee werkelijk identieke kaarten geen nadelige gevolgen heeft).
Het verstandigste is om een backup te maken van de nieuwe kaarten, deze daarna te verwijderen en alleen de geconverteerde kaarten te gebruiken.

Het programma nRoute van Garmin heeft wat problemen met bepaalde nieuwe kaarten. Soms worden kaartlagen niet in de goede volgorde getoond, waardoor bijvoorbeeld wateroppervlakten niet zichtbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door het TYP-bestand. De oplossing is het weglaten het TYP-bestand door de optie "TYP-bestand niet gebruiken" aan te vinken.
Achteraf het TYP-bestand verwijderen kan ook; dit doe je met JaVaWa GMTK.

Voer bij Windows 7, Vista en nieuwer MapReverseConverter NIET als administrator uit; als het programma administrator-rechten nodig heeft voor het maken van de benodigde verwijzingen in het register (zodat MapSource 6.13.7 de kaart kan vinden), dan zal het daarom vragen.

Als je MapSource 6.13.7 niet (meer) hebt, dan kun je deze hier: MapSource 6.13.7 downloaden, of daar deze oplossing voor gebruiken.

LET OP: na conversie is een NT-kaart nog steeds een NT-kaart. Voor diegenen die denken MapReverseConverter te gebruiken om NT-kaarten geschikt te maken voor oudere toestellen zoals de StreetPilot 2610: vergeet het maar...

Vanwaar de naam 'MapReverseConverter'?
BaseCamp voor macOS kan alleen kaarten in het nieuwe formaat lezen. Om kaarten in het oude formaat geschikt te maken voor BaseCamp stelt Garmin het programma MapConverter beschikbaar. Mijn programma doet het omgekeerde, dus vandaar...

 

screenshot

Credits

MapReverseConverter maakt gebruik van het programma GMapTool.

Op deze software wordt géén ondersteuning gegeven!

Download MapReverseConverter voor Windows

Laatste wijziging: 12-04-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact