Zoeken
Translate this page

Prullenbak op de Garmin niet gebruiken

Als je bestanden op de GPS verwijdert vanuit de Finder, moet je ook de prullenbak legen. Bestanden worden niet direct gewist, maar in een (in de Finder) onzichtbare map geplaatst. Voor de GPS zijn deze mappen niet onzichtbaar, waardoor de routes en/of tracks in die bestanden nog steeds in het menu van de GPS verschijnen. Bij sommige GPSsen kan het ook andere problemen veroorzaken, zoals niet willen afsluiten.

Dit is wel leuk en aardig, maar je vergeet vast wel een keer die prullenbak te legen. Dit kan ook anders. Er is een eenvoudige manier om te zorgen dat bestanden op de Garmin niet in de prullenbak terechtkomen, maar direct gewist worden.
Overigens werkt deze methode ook voor USB-sticks en SD-kaarten.

Als je bestanden verwijdert, komen deze terecht in de verborgen map .Trashes. Wat we nu gaan doen is het verwijderen van die map, en er een bestand met de naam .Trashes voor in de plaats zetten.
Op de Mac kunnen geen bestanden en mappen met dezelfde naam op dezelfde plaats voorkomen. Als je nu een bestand verwijdert kan de map .Trashes niet meer aangemaakt worden, en zul je de vraag krijgen of het bestand direct verwijderd moet worden. Als je dan bevestigend antwoordt, dan is het bestand ook echt weg!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Tip: soms komt er een spatie in de naam van een schijf of map voor, bijv. "NO NAME". Als je dan cd NO NAME intypt, krijg je een foutmelding. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat het commando cd NO en NAME als twee verschillende parameters ziet, niet als één naam. Om dit op te lossen plaats je een \ voor de spatie, dus: cd NO\ NAME

CleanEject

Mocht dit allemaal niet afdoende zijn, dan is het programma CleanEject beschikbaar. Hiermee worden alle verborgen (Mac-gerelateerde) mappen en bestanden van je GPS gewist.
Laatste wijziging: 03-10-2022
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact