Zoeken
Translate this page

Apple/Garmin tips

Macs met M1 en nieuwere processoren werken niet goed samen met de volgende GPS-modellen: BMW Motorrad Navigator V en VI, Camper, dēzl, dēzlCam, DriveLuxe 5x, nūviCam, Overlander, RV en zūmo 59x. Als je het toestel direct aansluit op de Mac lukt de communicatie niet. Oplossing: sluit het toestel aan op een USB 2.0 hub die je (waar nodig met een extra USB-A naar USB-C adapter) weer aansluit op de Mac.
Info van Garmin
Bij het maken van een route in BaseCamp kan het gebeuren dat je een stukje directe route wilt maken omdat de kaart niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid. Dat kan door na het plaatsen van een punt in het eigenschappenvenster van de route de activiteit van het plaatste punt te wijzigen naar "Direct", maar het kan ook veel simpeler: houd de Command-toets ingedrukt als je een punt plaatst. Het stukje is dan meteen "Direct". Laat je de Command-toets los, dan ga je weer verder met de standaardactiviteit.
Er komen steeds vaker Garmin toestellen uit die alleen via het Media Transfer Protocol (MTP) communiceren, denk aan de zūmo XT, de laatste Camper-modellen, maar ook diverse fitness- en trainingstoestellen. Apple ondersteunt MTP wel maar niet optimaal, zo is het toestel niet zichtbaar in Finder. Op deze pagina vind je nuttige informatie.
Je kunt Garmin BaseCamp zowel uit de Mac App Store als van de site van Garmin downloaden.
Het is beslist aan te raden om die van Garmin's site te gebruiken, en niet die uit de App Store. Die heeft vanwege de regels waaraan App Store apps aan moeten voldoen een aantal beperkingen, waardoor bijvoorbeeld met GMTK verplaatste kaarten niet gevonden worden.
Als je de Garmin Montana onkoppelt via de Finder, dan koppelt die zich even later weer automatisch aan. Dit kun je voorkomen door op tijd de stekker eruit te trekken, maar wat is 'op tijd'...
Beter geen risico nemen; gebruik CleanEject. Die deactiveert het bestandssysteem ('unmount'), maar ontkoppelt niet. Het toestel blijft aan, maar verschijnt niet meer opnieuw op het bureaublad. Omdat het bestandssysteem gedeactiveerd is, kun je veilig de stekker eruit trekken.
Je hebt een nieuwe kaart geïnstalleerd en je wilt de oude verwijderen? De kaarten vind je in de map
{gebruikersnaam}/Bibliotheek/Application Support/Garmin/Maps
Gewoon de desbetreffende kaart in de prullenbak deponeren, dat is alles.
Als je je GPS aansluit op de Mac worden er automatisch een aantal onzichtbare bestanden en mappen aangemaakt.
Bij sommige toestellen kan dit het gevolg hebben dat hij niet meer goed werkt.
Met het programma CleanEject kun je deze bestanden en mappen verwijderen, waarna het toestel meteen ontkoppeld wordt.
Het converteren van de OnRoute Fietskaart met Garmin MapConverter geeft soms problemen. Je krijgt dan een melding als: "Systeem kan het opgegeven pad niet vinden."
Dit wordt veroorzaakt door een incorrecte verwijzing in het Windows-register, en is op te lossen door JaVaWa MapConverter te gebruiken.
Als je bestanden op de GPS verwijdert vanuit de Finder, moet je ook de prullenbak legen. Bestanden worden niet direct gewist, maar in een (in de Finder) onzichtbare map geplaatst. Voor de GPS zijn deze mappen niet onzichtbaar, waardoor de routes en/of tracks in die bestanden nog steeds in het menu van de GPS verschijnen. Bij sommige GPSsen kan het ook andere problemen veroorzaken, zoals niet willen afsluiten.
Voor een oplossing moet je even hier kijken: Prullenbak niet gebruiken.
Indien dit niet voldoende is, gebruik dan het programma CleanEject.
De mappen in BaseCamp zijn geen mappen zoals we kennen uit de Finder, maar eigenlijk een categorisering. Als je bijvoorbeeld een route in twee verschillende mappen zet, dan heb je dus niet twee routes, maar twee verwijzingen naar dezelfde route.
Als je een kopie van een route wilt maken, gebruik dan de optie 'Dupliceren' in het menu 'Bewerken'.
Laatste wijziging: 21-02-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact