Zoeken
Translate this page

Garmin en Apple

Onderwerpen in deze categorie:

Apple/Garmin tips
Tips voor het gebruik van je Garmin toestel in combinatie met je Mac.

Backup instellingen maken
Backup instellingen BaseCamp maken

Kaartbestanden verplaatsen
Met deze informatie kun je op de Mac handmatig kaarten verplaatsen naar een map naar keuze.

Kaartprojectie instellen op de Mac
Eén van de functies van JaVaWa GMTK is het aanpassen van de projectiehoek van een kaart. Omdat het 32-bits programma JaVaWa GMTK niet draait om MacOS Catalina (en nieuwer), kunnen gebruikers van dat systeem de kaartprojectiehoek niet meer aanpassen. SetProjectionAngle is een 64-bit alternatief.

MTP-toestellen en de Mac
Er komen steeds vaker Garmin toestellen uit die alleen via het Media Transfer Protocol communiceren, maar dat werkt op de Mac niet optimaal.

Onzichtbare bestanden en mappen zichtbaar maken op de Mac
Onzichtbare bestanden en mappen zichtbaar maken op de Mac

OSM hoogtelijnen toevoegen
Op openmtbmap.org kun je naast de gewone kaarten ook hoogtelijnen downloaden, en er worden instructies gegeven om deze hoogtelijnen samen te voegen met de kaarten t.b.v. BaseCamp. Deze instructies werken echter alleen onder Windows, op de Mac heb je er niets aan. Toch is het ook zonder Windows te realiseren, en het is niet heel erg ingewikkeld.

Problemen met installeren van kaarten
Kaarten voor gebruik met BaseCamp op de Mac dienen het gmap-formaat te hebben. Dubbelklik je op de bestand, dan zal het programma MapManager gestart worden. Dit gebeurt echter niet als de gmap geen bestand is, maar een map. Wat nu?

Prullenbak niet gebruiken
Als je bestanden op de GPS verwijdert vanuit de Finder, moet je ook de prullenbak legen. Bestanden worden niet direct gewist, maar in een (in de Finder) onzichtbare map geplaatst. Voor de GPS zijn deze mappen niet onzichtbaar, waardoor de routes en/of tracks in die bestanden nog steeds in het menu van de GPS verschijnen. Bij sommige GPSsen kan het ook andere problemen veroorzaken, zoals niet willen afsluiten.

Symbool voor viapunten
Het gebruikte symbool voor viapunten in routes in BaseCamp is een klein stipje dat je bijna niet kunt zien. Voor MapSource-gebruikers was er al een tijdje een oplossing te vinden op deze site, maar nu dus ook voor BaseCamp. Voor de Maccer is het allemaal een stuk eenvoudiger; er hoeft niets 'gehackt' te worden.

Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact