Zoeken
Translate this page

Handmatig aanmaken virtueel toestel

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een virtueel toestel kunt maken. Er zijn echter een aantal situaties waarbij deze procedure niet helemaal werkt door tekortkomingen in de JaVaWa software. Het betreft de volgende situaties:

Een aantal stappen van deze pagina kunnen nog wel gebruikt worden; dat betreft het gedeelte waarin het maken van een virtueel toestel wordt beschreven (het hulpprogrammaatje voor MacOS is wel 64-bit). Je kunt echter ook volstaan met een lege USB-stick of een SD-kaart in een (ingebouwde) kaartlezer, waardoor je de stappen voor het maken van een virtueel toestel kunt overslaan.

De volgende fase is het kopiëren van alle bestanden naar je virtuele toestel. Dit kun je in Windows via de Verkenner doen en op de Mac met de Finder, of in het geval van een MTP-toestel, met Android File Transfer.
(N.B. MTP werkt op de Mac alleen in exclusieve modus, dat betekent dat er maar één programma tegelijk het toestel kan benaderen. sluit dus BaseCamp en Express af voordat je met Android File Transfer aan de gang gaat).

Een aantal toestellen slaat een aantal cruciale bestanden op in een verborgen map, dit is de map <toestel>\.System. Deze moeten ook gekopieerd worden. Om deze map zichtbaar te maken dien je de instellingen van Windows aan te passen. Mac-gebruikers vinden hier de instructies om verborgen mappen zichtbaar te maken.

Na het kopiëren van de bestanden naar je virtuele toestel kun je deze nu gebruiken in combinatie met Garmin BaseCamp. Mochten kaarten niet zichtbaar worden in BaseCamp, dan kun je de zichtbaarheid aanpassen met JaVaWa Device Manager, of bij de Mac met het 64-bit programma JaVaWa IMGname.

Laatste wijziging: 27-05-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact