Zoeken
Translate this page
← GPSMAP 276CGPSMAP 60C →

Garmin GPSMAP 296

Geïntroduceerd in 2004

GPSMAP 296

De GPSMAP 296 is primair een luchtvaarttoestel, maar hij kan net zo goed op het water of op de weg ingezet worden. Het toestel heeft voor elk van deze drie toepassingen een aparte modus. Het toestel komt heel sterk overeen met de GPSMAP 276C, maar dan met de extra luchtvaartmogelijkheden.
Hij is uitgebreid configureerbaar, kaarten kunnen op een Garmin Data Card geplaatst worden en het toestel geeft gesproken routeaanwijzingen. Het grote, heldere scherm is prima afleesbaar. Er is een lithium-accu ingebouwd in het toestel. Deze accu gaat lang mee, het toestel kan dus in principe ook prima te voet of op de fiets gebruikt worden, zij het dat hij wat minder handzaam is.

Opvallend is dat dit toestel last heeft van de week number rollover, terwijl dat bij de soortgelijke GPSMAP 276C niet het geval is. Bij nadere controle blijkt de interne backup-batterij leeg te zijn, waardoor het toestel de datum en de laatste positie vergeet. Nu is het vervangen van deze batterij vrij complex en is het afgezien van de verkeerde datum niet echt een probleem, daarom laat ik het maar zoals het is.
Het bijzondere aan deze toestelserie (met uitzondering van de 176) is dat je handmatig het jaartal kan corrigeren als het toestel in de simulator-modus staat, zo kun je de klok van het toestel dus vrij eenvoudig goed zetten (jaartal is voldoende, de rest wordt aangepast zodra het toestel een satellietfix heeft). Deze mogelijkheid was ik alleen tegengekomen bij de GPS 100 (daar kun je zowel datum als tijd handmatig aanpassen), maar blijkbaar zijn er toch meer toestellen met die mogelijkheid.

Dit exemplaar is door de vorige eigenaar maar een paar dagen gebruikt en daarna onderin een kast gestopt. Het toestel ziet er werkelijk als nieuw uit, alleen is de accu door het te lang stilliggen kapot gegaan. Alle accessoires zitten erbij, alleen de handleiding ontbreekt.

Handleiding GPSMAP 296

Specificaties

GPSMAP 296

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← GPSMAP 276CGPSMAP 60C →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact