Zoeken
Translate this page
← GPS VGPSMAP 225 →

Garmin GPSMAP 195

Geïntroduceerd in 1996

GPSMAP 195

De GPSMAP 195 is een luchtvaarttoestel met een (voor die tijd) groot display in grijstinten. Er zit naast een Jeppesen luchtvaartdatabase ook een basiskaart in met snelwegen, steden, rivieren e.d., altijd handig als referentie. Er kan zelfs een speciale cartridge in met detailkaarten, al zullen die vast nergens meer te vinden zijn... Deze cartridges hebben wel wat weg van de datacard zoals die in diverse toestellen zoals de StreetPilot III gebruikt werd, maar dan groter.
Het is een fors toestel. De vorm suggereert dat je hem als handheld kunt gebruiken, maar daar is hij toch echt te groot en zwaar voor. Hij heeft een 12 kanaals GPS-ontvanger, een hele verbetering ten opzichte van de oudere modellen zoals de GPS 95 XL en de GPS 90. Net als de andere speciaal voor de luchtvaart gemaakte toestellen was het destijds geen koopje: $1200 kostte hij maar liefst. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de speciale eisen die gesteld wordt aan luchtvaartapparatuur.
Dit exemplaar kwam vergezeld met vrijwel alle bijbehorende accessoires, met uitzondering van het tasje en het cartridge-verwijder-dingetje. Er zitten wat krasjes op het scherm en de knoppen tonen wat slijtagesporen, maar doet het nog prima.

Handleiding GPSMAP 195

Specificaties

GPSMAP 195
← GPS VGPSMAP 225 →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact