Zoeken
Translate this page
← GPS 40GPS 38 →

Garmin GPS 90

Geïntroduceerd in 1995

GPS 90

De GPS 90 lijkt heel veel op de GPS 45, maar dan in het zwart. Dit toestel is bedoeld voor de luchtvaart en bevat een (inmiddels verouderde) Jeppesen luchtvaartdatabase. Het is een compact toestel, aanzienlijk kleiner dan de "baksteen" GPS 95XL. Qua grootte vergelijkbaar met een moderne GPSMAP 66, alleen zit er nog wel een flinke antenne op. De batterijen worden van onderaf in buisjes geschoven.
Het toestel heeft op de achterkant een aansluiting voor een vierpolige ronde stekker, die kan zowel voor seriële data-uitwisseling als voor voeding gebruikt worden (8 tot 40 V). De bediening werkt met de tuimelknop een stuk handiger dan de onpraktische knoplayout van de GPS 95XL; meer zoals de latere modellen. Dit exemplaar werkt prima (als het weeknummer gecorrigeerd is), al laat ook hier de ontvangstkwaliteit te wensen over. Het scherm is niet helemaal goed, er blijft een lijntje blanco. Het toestel kwam compleet met bijbehorende accessoires zoals een yoke mount (klem voor bevestiging aan de stuurkolom van kleine vliegtuigjes), gebruiksaanwijzing, tasje en verlengkabel voor de antenne.

Handleiding GPS 90

Specificaties

GPS 90

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← GPS 40GPS 38 →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact