Zoeken
Translate this page
← GPS 55GPS 95XL →

Garmin GPS 75

Geïntroduceerd in 1992

De GPS 75 is een handheld toestel, maar toch vooral gericht op de maritieme sector. Tot 2000 werd het GPS-signaal opzettelijk verstoord waardoor de nauwkeurigheid vrij laag was (denk aan 50-100 m afwijking). Op het land nogal onhandig, maar op zee is dat minder een probleem.
Hij lijkt veel op de GPS 50, maar is een stuk moderner met een grafische weergave van o.a. routes. Het is een groot toestel met heel veel knoppen, duidelijk afwijkend van latere modellen. Hij heeft een monochroom scherm, en je kunt er eenvoudige, directe routes met elk maximaal 20 punten maken. De seriële interface heeft een afwijkende stekker, gelukkig zaten er twee bij.
Zoals alle oudere toestellen heeft deze ook last van de week number rollover, maar met het juiste programma is dat nog steeds eenvoudig op te lossen.
Deze set is nog heel compleet, met tasjes, kabels, steunen, boekjes (ook in het Nederlands), folders en zelfs de rekening... Deze kostte destijds maar liefst 2.250 gulden.

Handleiding GPS 75

Specificaties

GPS 75

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
Laatste wijziging: 01-01-2024
← GPS 55GPS 95XL →
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact