Zoeken
Translate this page
← GPS 50 #2GPS 75 →

Garmin GPS 55

Geïntroduceerd in 1992

GPS 55

De GPS 55 is een variant van de GPS 50, bedoeld voor de luchtvaart. Deze lijkt qua bediening sterk op de GPS 50, maar is voorzien van een Jeppesen database met luchthavengegevens en een licht aangepaste bediening t.o.v. de andere. Het is een handheld toestel, maar toch vooral gericht op de luchtvaartsector. Tot 2000 werd het GPS-signaal opzettelijk verstoord waardoor de nauwkeurigheid vrij laag was (denk aan 50-100 m afwijking). Op het land nogal onhandig, maar in de lucht (en op zee) is dat minder een probleem.
Het is een groot toestel met heel veel knoppen, duidelijk afwijkend van latere modellen. Hij heeft een monochroom scherm, en je kunt er eenvoudige, directe routes met elk maximaal 9 punten maken. De seriële interface heeft een afwijkende stekker.
De GPS 50 en GPS 55 zijn de enige toestellen (in de collectie) die geen matrixdisplay hebben. Het LCD-scherm biedt ruimte voor drie regels met tekst en/of cijfers met 14 segmenten per teken, met daar omheen vaste codes of symbolen. Een kaart weergeven of in ieder geval een visuele aanduiding van de afgelegde route is in tegenstelling tot vrijwel alle andere toestellen bij deze niet mogelijk.

Handleiding GPS 55

Specificaties

GPS 55

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← GPS 50 #2GPS 75 →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact