Zoeken

Garmin GPS 50 #2

Geïntroduceerd in 1991

De GPS 50 is het tweede model van Garmin. Het is een handheld toestel, maar toch vooral gericht op de mariene sector. Tot 2000 werd het GPS-signaal opzettelijk verstoord waardoor de nauwkeurigheid vrij laag was (denk aan 50-100 m afwijking). Op het land nogal onhandig, maar op zee is dat minder een probleem.
Het is een groot toestel met heel veel knoppen, duidelijk afwijkend van latere modellen. Hij heeft een monochroom scherm, en je kunt er eenvoudige, directe routes met elk maximaal 9 punten maken. De seriële interface heeft een afwijkende stekker.

Er zijn twee varianten van de GPS 50, de eerste heeft een lichtgrijze behuizing en een blauwe pakking tussen de helften; de tweede welke je hieronder kunt zien heeft een donkergrijze behuizing, zwarte pakking en een ander opschrift. Dit door Geerhard gedoneerde exemplaar heeft nieuwere software die wel communicatie in twee richtingen ondersteunt (de software van de oudere GPS 50 doet alleen data uit), waardoor bij deze de week number rollover wel gerepareerd kan worden.

Handleiding GPS 50
Nieuw aangeschaft: nee
Wordt actief gebruikt: nee

Specificaties

GPS 50

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
Copyright © 2008-2021 JaVaWa | voorwaarden | contact