Zoeken
Translate this page
← GPS 50 #1GPS 55 →

Garmin GPS 50 #2

Geïntroduceerd in 1991

De GPS 50 is het tweede model van Garmin. Het is een handheld toestel, maar toch vooral gericht op de maritieme sector. Tot 2000 werd het GPS-signaal opzettelijk verstoord waardoor de nauwkeurigheid vrij laag was (denk aan 50-100 m afwijking). Op het land nogal onhandig, maar op zee is dat minder een probleem.
Het is een groot toestel met heel veel knoppen, duidelijk afwijkend van latere modellen. Hij heeft een monochroom scherm, en je kunt er eenvoudige, directe routes met elk maximaal 9 punten maken. De seriële interface heeft een afwijkende stekker.

Er zijn twee varianten van de GPS 50, de eerste heeft een lichtgrijze behuizing en een blauwe pakking tussen de helften; de tweede welke je hieronder kunt zien heeft een donkergrijze behuizing, zwarte pakking en een ander opschrift. Het gebruikte lettertype voor het typenummer is ITC Busorama. Dit lettertype is op diverse modellen gebruikt, het laatst op de GPS 12.
Dit door Geerhard gedoneerde exemplaar heeft nieuwere software die wel communicatie in twee richtingen ondersteunt (de software van de oudere GPS 50 doet alleen data-uit), waardoor bij deze de week number rollover wel gerepareerd kan worden.

De GPS 50 en GPS 55 zijn de enige toestellen (in de collectie) die geen matrixdisplay hebben. Het LCD-scherm biedt ruimte voor drie regels met tekst en/of cijfers met 14 segmenten per teken, met daar omheen vaste codes of symbolen. Een kaart weergeven of in ieder geval een visuele aanduiding van de afgelegde route is in tegenstelling tot vrijwel alle andere toestellen bij deze niet mogelijk.

Handleiding GPS 50

Specificaties

GPS 50

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← GPS 50 #1GPS 55 →
Laatste wijziging: 01-01-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact