Zoeken
Translate this page
← GPS 45GPS 90 →

Garmin GPS 40

Geïntroduceerd in 1994

GPS 40

De GPS 40 is een goedkopere versie van de GPS 45, softwarematig zijn ze identiek. De 40 heeft een ingebouwde antenne, de 45 een externe. Die externe antenne is wel makkelijker in een optimale positie te zetten, bij de 40 moet je het hele toestel goed houden. De externe antenne van de 45 is wel kwetsbaarder. Op de GPS40 kun je optioneel een aparte, externe antenne aansluiten.
Het toestel heeft op de achterkant een aansluiting voor een vierpolige ronde stekker, die kan zowel voor seriële data-uitwisseling als voor voeding gebruikt worden. Ook deze heeft een vierpolige, ronde aansluiting, maar er zit in het midden wel een extra kunststof pin. Het grote verschil met de GPS 45 is namelijk dat de GPS 40 veel kritischer eisen stelt aan de voeding: 5-8 Volt. De iets andere stekker is bedoeld om het toestel te beschermen tegen een te hoog voltage.

Dit door Thomas uit Duitsland gedoneerde exemplaar heeft wat mankementjes: er zit een paar strepen op het display (zie je wel vaker bij toestellen uit deze reeks, als hij wat langer aan staat verdwijnt een deel van de lijnen wel), het rubber van het batterijdeksel was vergaan en de seriële interface werkt niet. Het toestel vindt wel satellieten en ziet er nog heel netjes uit.
Het toestel kwam compleet met originele doos, draagtasje, handleidingen en een instructievideo. Die doos is wel een bijzondere, hij heeft een afwijkend formaat en je kunt hem openklappen als een showdoos:

GPS 40 showdoos

Handleiding GPS 40

Specificaties

GPS 40

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
Laatste wijziging: 01-01-2024
← GPS 45GPS 90 →
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact