Zoeken
Translate this page

Deze tekst is afkomstig van het (voormalige) forum van GPS-Expert.nl

Introductie JaVaWa Device Manager

Het JavaWa Device Manager programma heeft als doelstelling het beheren van Garmin kaarten en meer in onze Garmin GPS en om dit beheer eenvoudiger maken.
N.B. als we het woord computer gebruiken, dan geldt het zowel voor Windows PC als voor Apple Mac.

Waarvoor kunnen we JDM gebruiken?

Kaart installeren is geen MapSource of MapInstall vervanging, maar wel een gedownloade kaart van bv OSM als gmapsupp.img op de juiste plaats in het toestel zetten en eenvoudig te kunnen hernoemen.

Andere functie is kaarten (on)zichtbaar maken en kunnen gebruiken in BaseCamp (gebruiken kaart vanuit toestel), pas hier wel mee op, want kaarten in toestel zijn een stuk langzamer qua opbouw dan direct op de computer.

In het BaseCamp en kaartnaam verhaal zit ook nog een foefje, dat in eTrex 20/30, 62/78 en Montana er in het toestel een andere naam van de kaart word getoond dan dat het bestand is. Alle 3 de kaartnamen kunnen worden veranderd, zodat de bestandsnaam van de kaart, de getoonde naam in toestel, de getoonde omschrijving van kaart in toestel en de naam van kaart in BaseCamp allemaal gewijzigd kunnen worden.

Of zoals met een Oregon, met de hand een OnRoute Wandelkaart is verzonden en je denkt dat er maar 1 provincie in het toestel zit. Door de omschrijvingsnaam van de kaart te wijzigen is dit te gecorrigeerd. En nog even kunnen kijken welke tegels er nu in de kaart zitten (plaatje zegt meer dan tekst).

Installeren en verwijderen van POI's, GPX files, kaarten, etc, etc. Op die manier bij een volgende City Navigator uitrol is het makkelijker te zien welke bestanden je kunt weggooien om meer ruimte in een toestel of op microSD te krijgen.

Ook de rapportage functie is zeer prettig, als iemand er (per ongeluk) een zooitje van maakt, even met JDM een rapportje laten maken en op de site van JaVaWa te plaatsen, linkje plakken op een forum en we weten precies wat er wel en niet inzit aan bestanden en wat er mogelijk nog mist.

Let wel op bij toestellen met profielen, elke wijziging in de kaart, betekent voor je toestel dat het een nieuw kaart is en dus staat de kaart automatische aan in elk profiel! Dit is standaard gedrag van de GPS waar wij geen invloed op uit kunnen oefenen.

Hoofdscherm:

Hoofdscherm

Introductievideo (zonder uitleg): https://youtu.be/iDldd4jnzO4

Meer instructievideo's: https://www.youtube.com/playlist?list=PLFD2AF6A5375FBBD0

Laatste wijziging: 31-07-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact