Zoeken
Translate this page

Geocache foto's genereren

Bij een aantal toestellen kun je foto's (en andere afbeeldingen) toevoegen aan je geocaches; op deze pagina staat uitgelegd hoe dat moet. Nu is dat vrij omslachtig met die mapnamen, en daarom vind je hier een tooltje die dat automatisch voor je aanmaakt.

Om het nog gemakkelijker te maken, kan dit tooltje de cache-pagina op geocaching.com scannen op afbeeldingen, deze tonen en je een selectie laten maken welke je op je toestel wilt zetten.
Daarnaast kun je afbeeldingen die je op je computer hebt staan toevoegen.

Hoe werkt het?

 1. Geef eerst de GC code op. Deze code begint met 'GC' en is 7 tekens lang (soms korter), en kun je rechts bovenaan de cache-pagina vinden.
 2. Geef aan of je de afbeeldingen van de cache-pagina wilt gebruiken of afbeeldingen op je computer, of beide.
  Afbeeldingen mogen in jpg-, png- of gif-formaat zijn. Omdat je toestel alleen jpg-bestanden accepteert, worden de twee laatstgenoemde formaten automatisch voor je omgezet naar jpg.
 3. Als je gekozen hebt voor afbeeldingen van de cache-pagina, krijg je een overicht te zien van alle afbeeldingen op die pagina. Hier kun je aanvinken welke afbeeldingen je wilt hebben, en je kunt de namen van de afbeeldingen wijzigen indien gewenst (het toestel toont deze naam als je de afbeelding bekijkt).
  Noot: dit werkt helaas niet met premium caches; in dat geval moet je de afbeeldingen eerst opslaan op je computer en de volgende methode gebruiken.
 4. Bij de keuze voor afbeeldingen van je computer krijg je de optie om (max. 10) afbeeldingen te selecteren.
 5. Heb je je selectie gemaakt, dan klik je op 'Downloaden'. Je krijgt dan een zip-bestand met daarin de afbeeldingen in de juiste mappenstructuur.
 6. Pak deze uit, en zet de map 'GeocachePhotos' in de map 'Garmin' op je toestel.
  Voor Windows-gebruikers is het makkelijk, want als er al zo'n map aanwezig is, worden de foto's aan de bestaande toegevoegd. Op de Mac is het wat lastiger, want als je een nieuwe map over een oude kopieert wordt de inhoud van de oude map gewist. In dat geval moet je dus de individuele submappen overzetten.

 

GC code:
Afbeeldingen van de cache-pagina
Afbeeldingen op mijn computer

Laatste wijziging: 24-12-2020
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact