Zoeken
Translate this page

Tegenwoordig kun je de caches ook als niet-premium-lid downloaden in GPX-formaat waarin alle cache-info in opgenomen is. De tool op deze pagina is dus eigenlijk een beetje overbodig...
(voor zolang het duurt, het kan natuurlijk dat ze bij geocaching.com zich bedenken)

Geocache GPX-generator

Bij Geocaching.com kun je als je geen premium-lid bent alleen een eenvoudig LOC waypoint bestand downloaden met daarin naam van de cache, de coördinaten en een link naar de geocache-pagina. Als je premium-lid wordt krijg je veel meer opties (downloaden van uitgebreide GPX-bestanden, pocket queries etc.)

Voor de incidentele cacher biedt de GPX-generator op deze pagina de mogelijkheid om een LOC-bestand in te lezen en handmatig extra info toe te voegen: cache type, -grootte, moeilijkheid, terrein, lange omschrijving, hints, trackables en extra waypoints. Vervolgens kun je dit als een GPX-bestand downloaden welke je kunt inlezen met BaseCamp of op je toestel zetten (dat laatste werkt niet bij de oude eTrex'en en de GPSMAP 60).

Bij het veld "Lange omschrijving" kun je de tekst opmaken met de knoppen boven het invoerveld; het opmaken gebeurt met een variant op de zgn. 'BB-code'. Als je wel eens fora bezoekt, zal het je wel bekend voorkomen.
De mogelijkheden zijn afgestemd op wat de Garmin Oregon kan weergeven; op andere toestellen kan de weergave dus afwijken. Met de meeste rechtse knop op de werkbalk kun je een voorbeeld laten zien.

 

Selecteer hieronder het LOC-bestand met één of meer geocache(s) en kies daarna voor 'Inlezen'; daarna krijg je een venster waar je de aanvullende gegevens in kunt vullen.

Je kunt ook een eerder met deze tool gemaakt GPX-bestand inlezen als je er correcties in wilt aanbrengen.

LOC-bestand:

Als je bestanden wilt samenvoegen, kun je hieronder de andere opgeven:

LOC-bestand 2:
LOC-bestand 3:
LOC-bestand 4:
LOC-bestand 5:
LOC-bestand 6:

Let op! Totale bestandsgrootte max. 5 MB (van alle bestanden tezamen)

N.B.: je kunt ook foto's toevoegen aan je caches. Hier kun je lezen hoe; en met dit tooltje kun je dat op een eenvoudige manier doen.

Laatste wijziging: 24-12-2020
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact