Zoeken
Translate this page

Garmin documentatie

Op deze pagina vind je een aantal PDF-documenten van Garmin. Het betreft hoofdzakelijk oude informatie, meestal in het Engels. Voor de meesten zal het niet echt meerwaarde hebben, maar voor de geïnteresseerden leuk om te zien.

GPS Guide for Beginners: Hierin wordt uitgelegd hoe GPS werkt. Redelijk gedateerd hier en daar, maar bevat toch nuttige informatie.

Using GPS with Paper Maps: Dit is een uitleg hoe je je GPS kunt combineren met papieren kaarten. Voornamelijk op de Amerikaanse markt gericht en papieren topografische kaarten worden nog maar door weinig mensen gebruikt, maar kan leerzaam zijn.

Master Reset handelingen (Nederlands): In dit document worden de handelingen beschreven ten behoeve van een Master Reset van een groot aantal modellen.

Informatiefolders van een aantal GPS-modellen:

GPS 12 serie
GPS II plus
GPSMAP 215 en 225
StreetPilot
GPSMAP 60C en CS
Quest (Engels)
StreetPilot c3xx serie (Engels)

Loran TD Position Format Handbook: Loran-C is een radio navigatie-systeem dat op zee werd gebruikt in de jaren 60 t/m 80 van de vorige eeuw. Inmiddels zijn de meeste Loran-C stations uitgeschakeld en gesloopt omdat iedereen nu satellietnavigatie gebruikt. Met Loran TD kunnen de klassieke Loran coördinaten ingevoerd worden op een GPS-toestel, bedoeld voor de gebruikers die aan Loran gewend waren.

Garmin Proprietary NMEA 0183 Sentences: NMEA-0183 is een protocol om apparatuur aan boord van schepen gegevens te laten uitwisselen. In dit document worden Garmin-specifieke instructies beschreven.

Garmin Device Interface Specification: Hierin wordt gespecificeerd hoe computers kunnen communiceren met GPS-toestellen via het Garmin protocol over een seriële of USB-verbinding.

Laatste wijziging: 14-02-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact