Zoeken
Translate this page
← Forerunner 305Forerunner 310 XT →

Garmin Forerunner 405

Geïntroduceerd in 2008

Forerunner 405

De Forerunner 405 is de opvolger van de Forerunner 305. Hij ziet er veel meer als een "normaal" horloge uit doordat ze de uiteinden van het horloge gecamoufleerd hebben als horlogeband (hij is dus een stuk groter dan het lijkt). Er kunnen diverse ANT+ sensoren aan gekoppeld worden; de koppeling met de computer gaat ook draadloos via de meegeleverde ANT+ USB-stick.
De 405 is voorzien van een revolutionaire, maar bij nader inzien niet zo'n geschikte bediening met een aanraakgevoelige ring rondom het scherm. Met lang aanraken open je een menu of functie, kort aanraken werkt als bevestiging en scrollen door het menu doe je door je vinger over de ring te bewegen. Daarnaast zitten er nog twee knoppen met diverse functies. De aanraakgevoelige ring werkt in rust prima (als je eenmaal doorhebt hoe het werkt), maar tijdens het sporten is het absoluut geen succes. Daarnaast is de ring heel gevoelig, al kun je dat uitschakelen door het scherm te blokkeren via de twee knoppen. Bij latere modellen zijn ze toch maar teruggegaan naar knopbediening. Heel recente Forerunners hebben daarnaast ook een aanraakgevoelig scherm, maar dat kan uitgezet worden tijdens het sporten worden zonder verlies aan functionaliteit.
Het ronde scherm is vrij klein (zeker in vergelijking met de 305 en 310XT waarbij ook nog een gedeelte in beslag genomen worden door het Garmin-logo.

Een toch wel bijzonder kenmerk is dat het toestel niet uitgeschakeld kan worden... In horlogestand gaat het toestel zo'n twee weken mee, en gaat pas uit als de batterij leeg is.
Garmin heeft nog steeds firmware updates beschikbaar voor toestellen uit 1997 en nieuwer, maar gek genoeg niet meer voor de Forerunner 405.

Dit exemplaar verkeert in een goede staat, er zitten wel een paar kleine beschadigingen op de rand van de aanraakgevoelige ring. Het kwam samen met de oplaadkabel en de ANT+ USB stick. Helaas is die stick wel voorzien van een rubberachtige coating die na een aantal jaar heel kleverig wordt, een verschijnsel dat ik eerder ben tegengekomen bij een GPS-toestel.

Handleiding Forerunner 405

Specificaties

Forerunner 405

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
← Forerunner 305Forerunner 310 XT →
Laatste wijziging: 20-03-2024
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact