Zoeken
Translate this page
← Forerunner 101Forerunner 205 →

Garmin Forerunner 301

Geïntroduceerd in 2005

Forerunner 301

De Forerunner 101, 201 en 301 waren de eerste fitness-modellen van Garmin. Je draagt ze om je pols, maar ze zien er niet als horloges uit. Het zijn eerder kleine GPSjes à la eTrex... De 301 is de meest uitgebreide uitvoering, en heeft net zoals de 201 een ingebouwde accu. De 301 heeft ten opzichte van die laatste de mogelijkheid om je hartslag te meten en vast te leggen met de bijgeleverde hartslagband. Daarnaast heeft deze een USB-aansluiting, terwijl de (eerder verschenen) 201 het nog met een seriële aansluiting moest doen.
Het toestel heeft een kaartscherm waar je je afgelegde route kunt zien en biedt ondersteuning voor verschillende sporten. Daarnaast heeft het ook (beperkte) navigatiemogelijkheden.

Interessant om te zien is dat Garmin met de introductie van deze serie nog niet precies wist welke kant ze op moesten gaan. De verschillende aansluitingen wijzen daarop, maar ook het speciaal voor de 201 gemaakte programma "Forerunner Logbook". Dat werkt alleen maar met dat toestel (en vice versa), bij de 301 kwamen ze met het programma "Training Center" dat lange tijd gebruikt is voor de Forerunner- en Edge-toestellen.

De Forerunner 310 gebruikt een specifiek type hartslagband die alleen werkt met dit toestel (en vice versa). Deze zat er niet bij, wel het kleine, originele USB-ladertje van 350 mA. Het toestel ziet er nog goed uit, alleen het logo is een beetje afgesleten.
Hij is niet week number rollover bestendig en er is geen reparatie-update voor beschikbaar. De klok loopt 19 jaar achter, maar dat heeft geen invloed op het functioneren.

Handleiding Forerunner 301

Specificaties

Forerunner 301

Master reset procedure

Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
Laatste wijziging: 01-01-2024
← Forerunner 101Forerunner 205 →
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact