Zoeken
Translate this page

Aangepaste waypointsymbolen

Garmin BaseCamp en de meeste Garmin outdoortoestellen ondersteunen beide het concept van aangepaste waypointsymbolen. Dit kan op drie verschillende manieren benut worden:
  1. De outdoortoestellen ondersteunen niet alle symbolen die BaseCamp kent, maar je kunt de ontbrekende toevoegen door bestanden met de juiste naam op het toestel te zetten. De juiste (Engelse) naam vind je in dit lijstje terug. Een verzameling met alle symbolen uit BaseCamp met daaraan toegevoegd alle mogelijke Geocaching-symbolen vind je hier: symbols_bmp_24x24_24bpp.zip
  2. Je kunt standaard symbolen in het toestel vervangen door je eigen versies (zie hier voor een praktisch voorbeeld). In BaseCamp werkt dit overigens niet.
  3. Je kunt extra symbolen toevoegen aan zowel BaseCamp als je outdoortoestel. Dit heeft wel als nadeel dat het alleen goed werkt als zowel BaseCamp en het toestel de juiste bestanden "aan boord" heeft. Stuur je een GPX-bestand naar iemand anders die niet dezelfde heeft, dan kloppen de symbolen niet meer.

De toestellen waarop aangepaste symbolen gezet kunnen worden zijn de Dakota, Oregon, Montana, Monterra, GPSMAP en alle eTrex-modellen met een USB-aansluiting, met uitzondering van de Oregon 200, 300 en 400 en de toestellen met een monochroom scherm (eTrex 10 en eTrex SE). De Colorado ondersteunt geen aangepaste symbolen.
Er geldt echter wel een beperking: je kunt maximaal 64 aangepaste waypointsymbolen aan BaseCamp toevoegen. Op oude toestellen zoals de GPSMAP 60 reeks en de oude eTrex modellen (Summit, Venture, Legend en Vista) kunnen maximaal 24 aangepaste waypointsymbolen gezet worden; voor modernere toestellen is de limiet 56 stuks.

Voor de symboolbestanden die je op een modern toestel wilt plaatsen gelden de volgende eisen:

Voor de oude toestellen gelden deze eisen:

Als je de derde optie wilt benutten moet je de extra symbolen ook aan BaseCamp toevoegen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

Voor geocachers is het aan te bevelen om in ieder geval de volgende aangepaste waypointsymbolen toe te voegen, zodat je caches meteen met het juiste symbool aangeduid worden:

Traditional CacheTraditional Cache.bmpMulti-cacheMulti-Cache.bmpVirtual CacheVirtual Cache.bmp
Letterbox HybridLetterbox Hybrid.bmpEvent CacheEvent Cache.bmpUnknown CacheUnknown Cache.bmp
Webcam CacheWebcam Cache.bmpCache In Trash Out EventCache In Trash Out Event.bmpEarthcacheEarthcache.bmp
Mega-Event CacheMega-Event Cache.bmpWherigo CacheWherigo Cache.bmp  

Deze (en een hoop andere) symbolen staan in het bestand symbols_bmp_24x24_24bpp.zip.

Laatste wijziging: 23-04-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact