Zoeken
Translate this page

Garmin Connect - automatisering

Garmin Connect biedt geen mogelijkheden om meerdere activiteiten tegelijk aan te passen, op te slaan of te verwijderen. Met een truukje is het echter wél mogelijk; dat kan door een script uit te voeren op de webpagina van Garmin Connect. In dat script kun je allerlei filteropties toevoegen om zo de aanpassingen te beperken tot een bepaalde selectie van activiteiten.
Zo'n script zelf samenstellen is niet makkelijk, vandaar het hulpmiddel op deze pagina waarmee je een script kunt bouwen.

Het uitvoeren van een script doe je in de console van je webbrowser. Die console open je in het ontwikkelmenu van je browser (bij sommige browsers moet je die in de instellingen aanzetten) of door op de knop(pen) F12 (Windows) of Ctrl-Alt-C (MacOS) te drukken. Werk op een desktop of laptop, waarschijnlijk heeft je browser op je smartphone of tablet niet eens een console beschikbaar.
De console (en andere webinfovensters) openen naast of onder het browservenster, of in een apart venster. De console kun je wissen door te klikken op de knop in de vorm van een prullenbakje of verwijdersymbool: prullenbakken (resp. Edge, FireFox, Safari, Chrome).
(De pagina van Connect zet nogal wat meldingen op de console, maar we beginnen graag met een schone lei)

Een script uitvoeren doe je door de inhoud van het onderste tekstvak te kopiëren (zorg dat je alles selecteert! Vergeet je aan het begin of het eind een lettertje of haakje, dan werkt het niet!), en daarna te plakken in het consolevenster. Druk vervolgens op de Enter-toets om het script uit te voeren. Met de optie voor het opvragen van info kan niets misgaan, probeer die dus eerst uitgebreid voordat je een andere optie kiest. De resultaten worden in tabelvorm getoond in het consolevenster. Het activiteittype wordt in het Engels aangeduid, op deze pagina vind je de vertalingen.

Het werkt enigszins primitief, maar wel effectief. Let echter wel op dat er bij wijzigingen geen herstelmogelijkheid is! Vooral bij het wissen van activiteiten is het belangrijk de instellingen zorgvuldig te kiezen!

Bij de diverse opties staat een vraagtekentje, als je daarop klikt krijg je uitgebreidere info over de werking. Bekijk ze allemaal!

Het is verstandig om vooraf een backup van al je data te maken, dit kan via deze pagina op de Garmin site.

Selecteer je activiteiten:
Verwerk laatste activiteiten
Er worden maximaal het hier opgegeven aantal activiteiten verwerkt. Er wordt altijd geteld vanaf de nieuwste activiteit en dan teruglopend in tijd.
Begin vanaf activiteit nr.
Hiermee kies je vanaf welke activiteit er geselecteerd wordt, dit werkt in combinatie met de bovenstaande optie. Ook hier wordt van nieuw naar oud geteld. Als het aantal op 50 staat krijg je met "1" de nummers 1 t/m 50, met "51" de nummers 51 t/m 100, enz.
Let op dat in de code altijd 1 wordt afgetrokken van de waarde; het systeem begint namelijk bij "0" te tellen. Mensen beginnen bij "1", vandaar deze aanpassing.
Filter op het type activiteit.
Kies hier de begindatum van de gewenste selectie (inclusief).
Kies hier de einddatum van de gewenste selectie (inclusief).
ID:
Het ID kun je achterhalen door in je lijst met toestellen te klikken op "Toestelinstellingen"; het (numerieke) ID staat in de URL.
Staat het gezochte toestel niet in de lijst, maar kun je wel een van de activiteiten terugvinden? Gebruik dan de optie om de info van een specifieke activiteit te laten zien.
N.B. Dit filter wijkt af van de andere filteropties! De andere opties worden vooraf gebruikt voor het maken van een selectie, maar de toestelkeuze wordt later uit de selectie gefilterd. Als je bijv. aangegeven hebt dat er 50 activiteiten geselecteerd moeten worden terwijl de activiteiten van het gekozen toestel pas op nummer 100 komen, dan zul je dus geen resultaten krijgen. Houd hier dus rekening mee.
 
Kies de gewenste bewerking:
Er wordt een lijst getoond met daarin het toestel ID, activiteit ID, naam van de activiteit, starttijd (lokaal) en type activiteit.
De lijst wordt in chronologisch omgekeerde volgorde getoond (de nieuwste eerst).
ID:
Met deze functie kun je het toestel ID achterhalen van een bepaalde activiteit. Het (numerieke) ID van de activiteit staat achteraan in de URL die je ziet als je de activiteit geselecteerd hebt. Het toestel wordt wel getoond op die pagina, maar niet het toestel ID. Die heb je nodig bij de selectie-optie "Specifiek toestel".
Hiermee kun je de gegevens van je activiteiten downloaden in het gewenste formaat. Elke 3 seconden wordt er een bestand gedownload.
Om te voorkomen dat je elke keer moet opgeven waar je het bestand wilt neerzetten stel je je browser zó in dat bestanden automatisch gedownload worden in een bepaalde map. Bij het eerste bestand kan de browser vragen of bestanden automatisch gedownload mogen worden.
Pas hiermee de privacy-instelling van je activiteiten aan.
Wijzig de geselecteerde activiteiten naar het hier gekozen activiteittype.
Dit is een riskante operatie! Er is geen ongedaan-maken optie; weg is weg! Controleer eerst met de info-opvraag-functie welke activiteiten geselecteerd zullen worden.

N.B. Gebruik is geheel op eigen risico.

Script:

Bij het maken van dit hulpmiddel is dankbaar gebruik gemaakt van informatie afkomstig van het forum van Garmin, te weten hier, hier en hier.

DISCLAIMER: het gebruik van de op deze pagina gemaakte scripts is geheel voor eigen risico!

Laatste wijziging: 24-11-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact