Zoeken

JaVaWa museum

Sommige mensen sparen postzegels, motoren of stofzuigers; mij leek het wel leuk om GPS-toestellen te sparen!
In eerste instantie kocht ik ze enkel om te gebruiken, om te beginnen met een zūmo 500 voor op de motor (dat was trouwens ook de aanleiding om met deze website te beginnen). Voor wandelen en geocachen is zo'n apparaat niet zo handig, dus daar komt een andere voor. Bij het sporten is een apparaat dat je in de hand moet houden weer niet praktisch; een horloge is handiger.
Af en toe koop je een nieuw model omdat die handiger/beter is, en voordat je het weet heb je al een beginnende collectie...
Volgende stap was het speuren naar oude Garmin toestellen, deze kom ik af en toe tegen op tweedehandssites. Langzaam maar zeker is de collectie gegroeid tot 37 stuks inmiddels, zie onderstaande lijst. De lijst is gesorteerd op introductiejaar. Voor elk toestel is een pagina gemaakt met een korte beschrijving en specificaties.
Ze doen het allemaal, maar echt bruikbaar zijn de hele oude niet meer vanwege de beperkte functionaliteit en matige ontvangst van de satellietsignalen.

Mocht iemand nog een Garmin toestel in de kast of op zolder hebben liggen waar zij/hij toch niets meer mee doet, dan houd ik me aanbevolen. De voorkeur gaat uit naar outdoor- en motortoestellen, maar andere zijn ook welkom. Contact opnemen kan via E-mailadres.

 
N.B. De locatie die op sommige toestellen wordt weergegeven is NIET de locatie waar ik woon...
Copyright © 2008-2021 JaVaWa | voorwaarden | contact