Zoeken
Translate this page

Deze online tool is ondergebracht op een aparte pagina: https://geo.javawa.nl/calcalc/

Caloriecalculator

Een aantal Garmin-toestellen berekenen de statistieken van de track, maar laten daarbij wel eens een steekje vallen; met name bij de berekening van het aantal calorieën. Deze tool is bedoeld om die statistieken opnieuw (en hopelijk beter) te berekenen.
De calorieën worden berekend op basis van de hartslag; bevat je track geen hartslaggegevens, dan geen calorieën. De berekening is gebaseerd op dit wetenschappelijke artikel, en is toepasbaar op diverse sporten.

Met de knop "GPX-bestand laden" laadt je een GPX-bestand met een of meerdere tracks; dit kun je meerdere keren herhalen.

Voor de berekening van het aantal calorieën zijn een aantal basisgegevens nodig; vul die in. De VO2,max hoeft niet per sé ingevuld te worden, maar als je dat wel doet zijn de resultaten nauwkeuriger.
De VO2,max kun je bepalen door een Cooper VO2,max test uit te voeren. Deze test houdt in dat je in 12 minuten zo ver mogelijk probeert te rennen.
VO2,max = (D - 504,9) / 44,73, waarbij D de afstand in meters is.

De drempelwaarde voor de snelheid bepaalt welke trackpunten wel en welke niet in de berekeningen worden opgenomen. De groene items worden voor alle trackpunten berekend; de blauwe alleen voor de trackpunten waar de snelheid hoger dan de drempelwaarde is.

Als je een track aanklikt kun je in de popup kiezen om de statistieken van die track te laten zien, of om de track te verwijderen.

Met de knop "GPX-bestand opslaan" krijg je een GPX-bestand met alle op de kaart aanwezige tracks.

Laatste wijziging: 02-12-2021
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact