Zoeken
Translate this page

BaseCamp

Onderwerpen in deze categorie:

Backup instellingen maken
Backup instellingen BaseCamp maken

Begrippen: routes, tracks, waypoints en meer
Het is voor de beginner niet altijd even duidelijk: routes, tracks, sporen, waypoints, favorieten, GPX, GDB... Op deze pagina probeer ik het een en ander uit te leggen. Ik begin met de basisconcepten, en ga daarna dieper op de materie in. Het verhaal zal op een gegeven moment erg technisch worden, maar om precies te begrijpen waarom bijvoorbeeld BaseCamp op een bepaalde manier werkt en waarom dit kan afwijken hoe een toestel daarmee omgaat, is het noodzakelijk om bepaalde zaken tot in detail te beschrijven.

Handmatig aanmaken virtueel toestel
Handmatig aanmaken virtueel toestel

Kaartprojectie
Iedereen die al een tijdje werkt met BaseCamp moet het opgevallen zijn dat met name de City Navigator-kaart nogal uitgerekt is in de breedte.

Opschonen caches Garmin software
De software van Garmin bewaart een hele hoop gegevens, en soms ook nog eens dubbel. Dat kost een hoop schijfruimte, en vooral met de kaarten kan dat heel hard gaan (denk aan tientallen gigabytes). Het kan dus geen kwaad om een en ander regelmatig op te schonen.

Routes en activiteitenprofielen
In BaseCamp heb je de mogelijkheid om verschillende activiteitenprofielen te gebruiken, met elk hun eigen set routevoorkeuren. Wat gebeurt er nu met deze informatie als je een route opslaat in een GPX-bestand, wat je dan bijv. naar een andere BaseCamp-gebruiker stuurt? Worden dan alle routevoorkeuren meegenomen, of toch niet?

Symbool voor viapunten
In BaseCamp kun je het gebruikte symbool voor viapunten in routes niet wijzigen bij de instellingen. Toch is daar een oplossing voor.

Standaardsymbool voor waypoints
In BaseCamp kun je het standaardsymbool voor waypoints niet wijzigen bij de instellingen zoals in MapSource. Hier vind je daar een oplossing voor.

Virtueel toestel gebruiken met BaseCamp
Virtueel toestel gebruiken met BaseCamp

Copyright © 2008-2022 JaVaWa | voorwaarden | contact