Zoeken
Translate this page

Backup instellingen BaseCamp maken

BaseCamp bewaart alle instellingen in het Windows Register. Soms is het wel handig om hiervan een backup te maken, bijvoorbeeld als je overstapt naar en nieuwe computer, of als je BaseCamp op een tweede computer van precies dezelfde instellingen wilt voorzien.
Nu bieden diverse besturingssystemen wel in meer of minder mate de mogelijkheid van het overzetten van de instellingen aan, maar als dat niet of niet goed werkt is het handig als je het zelf kan doen.
Je kunt dan zelf aan de slag gaan met Windows Register, maar daar zitten wel risico's aan: bij verkeerd gebruik kun je je Windows-installatie helemaal in de soep draaien...

Dat kan makkelijker, en wel met het tooltje dat je hieronder kunt downloaden. Dit is een tooltje voor BaseCamp, maar onderaan de pagina vind je er ook een voor MapSource (mocht je die nog gebruiken) en een voor alle Garmin-programma's tezamen (naast de eerdergenoemde zijn dat Express, MapInstall, HomePort en WebUpdater).

Let op! Met dit tooltje maak je alleen een backup van je persoonlijke instellingen, niet van de kaarten! Een backup (en herstel) van de kaarten maak je met JaVaWa GMTK.

Download hier het batch-bestand voor BaseCamp:BaseCampSettings.cmd
of dit zip-bestand als je browser moeilijk doet:BaseCampSettings.zip

Zet het gedownloade bestand in een map naar keuze. Als je de .zip in paats van de .cmd gedownload hebt, dan moet je die eerst uitpakken. Dubbelklik daarna op het (uitgepakte) bestand. In dezelfde map wordt dan een bestand met de naam BaseCamp.reg aangemaakt. Dit bestand bevat alle instellingen.
Om de instellingen terug te zetten kopieer je het .reg-bestand naar de gewenste computer en dubbelklik je daar op het bestand. Windows zal een paar keer waarschuwen; klik op "Ja" om de bewerking toe te staan. Hierna zijn de instellingen ingelezen.

Hieronder kun je een versie downloaden voor MapSource:
MapSourceSettings.cmd, MapSourceSettings.zip
en een voor alle Garmin-programma's:
GarminSettings.cmd, GarminSettings.zip.

De Mac-gebruikers kunnen hier terecht.

Laatste wijziging: 13-02-2021
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact