Zoeken
Translate this page
Colorado 300 →

Garmin Astro 320

(met DC40 halsband)

Geïntroduceerd in 2011

Astro 320

De Astro 320 maakt onderdeel uit van een hondenvolgsysteem: de hond draagt een halsband met GPS-ontvanger (in dit geval de DC40) waarin een VHF-zender in geïntegreerd is. De halsband stuurt met regelmatige intervallen de positie door en geeft ook aan of de hond rent of stil staat. De Astro ontvangt het signaal en geeft de positie van de hond(en) weer op het scherm, maar het is zelf ook een GPS-toestel. Er kunnen max. 10 honden gekoppeld worden.
Op de VHF-antenne na lijkt hij heel veel op de GPSMAP 62, alleen wijken de knoppen en bediening af. Je kunt niet bladeren tussen de verschillende pagina's, maar je moet terug naar het hoofdmenu om van daaruit de gewenste pagina te kiezen (de kaart en het overzicht met honden hebben hun eigen knop). Alle functies van de GPSMAP 62 zijn wel terug te vinden op de Astro, plus een aantal specifieke "hond"-functies.
De Astro kan ook samenwerken met Garmin BaseCamp: als de Astro aan de computer gekoppeld is laat BaseCamp de positie van jou en jouw honden realtime zien. Je kunt BaseCamp zo instellen dat jullie allemaal in beeld blijven.

Het gebruik van deze toestellen (en dan met name de halsband, de Astro ontvangt alleen) is in Nederland niet toegestaan vanwege de gebruikte frequenties en het zendvermogen. De set komt uit de Verenigde Staten. Er bestaan overigens wel soortgelijke Garmin apparaten die wel toegestaan zijn, maar voor zover bekend maakte de Astro daar nooit deel van uit. Gek genoeg kan de interface van de Astro wel op Nederlands gezet worden...
De Astro vertoont wat gebruikssporen, er zitten krassen op het scherm maar ziet er niet heel intensief gebruikt uit. De bijbehorende DC40 halsband kon wel een sopje gebruiken. De Astro en de halsband zitten in een bijbehorende harde kunststof koffer.

Handleiding Astro 320

Specificaties Astro 320

 • Hardware ID: 1339
 • Firmware versie: 4.60
 • Voedingsspanning: 5V
 • Afmetingen: 160 x 61 x 36 mm (h x b x d)
 • Gewicht: 261 gram (incl. batterijen)
 • Specificaties DC40

  Astro 320

  Master reset procedure

  Let op! Alle instellingen worden teruggezet naar fabriekswaarden en alle gebruikers- en satellietdata wordt gewist. De eerste keer na het resetten zal het opstarten een stuk langer duren.
  Colorado 300 →
  Laatste wijziging: 01-01-2024
  Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact