Zoeken
Translate this page

Activatiedatum achterhalen

Op 15 oktober 2008 kwam Garmin met de nüMaps-garantie voor toestellen geleverd met de City Navigatorkaart. Die garantie houdt in dat als er een nieuwe kaartupdate verschijnt binnen 60 dagen (later is dat 90 dagen geworden) na het eerste gebruik van het apparaat je recht hebt om deze gratis te installeren. Tegenwoordig krijgen alle toestellen met de City Navigatorkaart gratis levenslange updates waardoor de datum van het eerste gebruik niet meer zo belangrijk is, maar als je nieuwsgierig bent naar deze datum, lees dan verder.

De datum van het eerste gebruik wordt als volgt vastgesteld: het toestel moet zijn locatie kunnen vaststellen aan de hand van de satellietgegevens (dan heeft hij een "fix") én moet gedurende 30 seconden een bepaalde snelheid overschrijden. Die snelheid verschilt per toesteltype, een outdoortoestel zal een lagere snelheid gebruiken dan een toestel voor in de auto.
Deze datum (en tijd) wordt vastgelegd in het toestel en blijft permanent aanwezig. Deze datum kun je terugvinden in het bestand GarminDevice.xml op het toestel, maar moet wel omgerekend worden. Dat kan met deze tool!

Open GarminDevice.xml met onderstaande knop. Voor toestellen die de MTP-modus gebruiken voor de communicatie moet je het bestand GarminDevice.xml eerst even naar je desktop kopiëren.
Als het toestel in Windows geen schijfletter heeft dan gebruikt hij MTP. Op de Mac wordt een MTP-toestel niet zichtbaar in de Finder, met Android File Transfer kun je er wel bij.

Open GarminDevice.xml
Laatste wijziging: 12-11-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact