Zoeken
Translate this page

USB toestelaansluitingen

De huidige toestellen hebben allemaal een USB-aansluiting: vaak mini-USB, soms micro-USB en de nieuwste hebben USB-C. Meer info over de diverse connectoren is op Wikipedia te vinden.

Toch zijn er wel een aantal zaken die specifiek zijn voor Garmin. Ten eerste het verschijnsel dat het toestel in overdrachtsmodus gaat wanneer je het met een gewone USB-kabel aan een computer of een powerbank hangt (waardoor het niet meer te bedienen valt), terwijl dat niet gebeurt met de speciale Garmin (auto)voeding. Het verschil zit hem in de mini-/ micro-USB connector. Deze heeft namelijk 5 aansluitingen in plaats van vier bij de USB-A connector aan de andere kant:

USB-A connector
USB-A
 
PinOmschrijving
1Voeding 5V (+)
2D- data
3D+ data
4Massa (-)
 
USB-B mini connector USB-B micro connector
mini-Bmicro-B
 
PinOmschrijving
1Voeding 5V (+)
2D- data
3D+ data
4ID
5Massa (-)

Bij de speciale (auto)voeding zijn de ID en Massa pinnen verbonden zijn door een weerstand van 17,3 kΩ, hierdoor zal het toestel niet in computer-modus gaan en kan er genavigeerd worden. Dit is overigens lastig achteraf te realiseren met een weerstand aangezien de kabel maar vier aders zal bevatten; de weerstand zit dus in de mini-/micro-connector zelf.

Horloges

Ook bij de diverse horloges is er sprake van speciale USB-aansluitingen. Aan de ene kant zit een gewone USB-A of (bij de nieuwste) USB-C connector, maar aan de andere kant zit altijd een speciale aansluiting, heel vaak ook modelspecifiek. Hieronder vind je een overzicht van alle USB-connectoren die op de horloges in mijn collectie terug te vinden zijn.
Op de afbeeldingen is aangegeven welk contactpunt verbonden is met de verschillende pinnen in de USB-A connector.

Forerunner 205/305

Forerunner 205/305

Forerunner 405/310XT

Forerunner 405/310XT

Forerunner 10

Forerunner 10

fēnix (1)

fēnix (1)

Forerunner 220

Forerunner 220

Forerunner 920XT

Forerunner 920XT

Forerunner 235

Forerunner 235

vívoactive 3/4

(en de meeste nieuwere toestellen)

vívoactive 3/4

Het bijzondere aan deze laatste aansluiting is dat hij tweezijdig gebruikt kan worden: het maakt niet uit hoe je de stekker erin doet. Het horloge zorgt er zelf voor dat het intern op de juiste plaats komt.

Laatste wijziging: 28-12-2023
Copyright © 2008-2024 JaVaWa | voorwaarden | contact